miercuri, 21 decembrie 2016

Ieși din viața mediocră și nu mai trăi târâș


Trăind cu adevărat, greșim și înaintând producem ”deșeuri”. Interpretăm eronat că putem să evităm astfel de lucruri. Așa că între frica de eșec și împlinirea așteptărilor celorlați, nu trăim din plin ci doar supraviețuim în mediocru. 

De aceea e important să ne punem întrebări bune chiar dacă ele ne sunt incomode și să ne așteptăm ca adevăratele rezolvări să implice efort și sentimente puternice. Altfel viața noastră nu o să mai aibă culoare și noi vom trăi doar o viață târâș.

”Dacă spui că iubești dar nu ești fericit, atunci ceea ce simți nu este iubire ci altceva. Poate confunzi iubirea cu atașamentul, poate cu dependenta, poate cu nevoia de a primi atenție, afecțiune sau sex, poate ego-ul tău își dorește să fie validat sau să primească confirmări, poate te-ai pierdut într-o lupta de putere în care tot ce îți dorești este să deții control sau să posezi pe cineva, poate ți-e teamă de singurătate, poate ai impresia ca ești neajutorat fără afilierea de cineva ...

Iubirea înseamnă fericire dar când nu distingi între iubirea adevărată, cea care înseamnă în primul rând libertate, respect, prețuire și acceptare necondiționată și "iubirea" care reprezintă de fapt ceea ce am enumerat mai sus, atunci suferi sau ești nefericit.

Iubirea înseamnă fericire. Dacă ea lipsește din povestea ta de "iubire" ar fi bine sa te întrebi ce trăiești tu de fapt? Și să ai puterea de a face schimbările necesare.

În viață este foarte important să avem ochii larg deschiși și să distingem cu claritate ce este bine pentru noi și ce nu. Să avem puterea de a spune "stop" când nu ne simțim bine și de a spune "da" oamenilor, întâmplărilor și experiențelor care ne susțin starea de bine.” ( Yvonne Sadner - Psihoterapeut Timișoara)

Puneți-vă întrebările bune la timp!

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu