miercuri, 29 iunie 2016

Sunny day

Sunny day
Good, better, best.
Never let it rest.
Till your good is better
and your better is best.
(St.Jerome)

Un aranjament cu capul în nori, solar tonic și în același timp solemn.
Pasărea paradisului (streliția) alături de floarea soarelui.

Nu, nu este niciodată prea multă lumină în jurul nostru!!!
Florile, într-o explozie de galben, cu totul, sunt îndreptate în aceeași direcție ca și cum păsările și ”pălăriile” florii soarelui caută întotdeauna același lucru. Poate soarele. Poate sursa. Probabil ca și noi, căutători ai Sursei. Poate zăresc pe undeva Soarele Adevărului. Poate povestim același lucru. E primul lucru vizibil.
Cărnoasele flori de floarea soarelui dau un aer prietenos chiar și balerinelor un pic elitiste. Miezurile celor 2, mai închise la culoare, au similarități. Inima lor bate la fel.
Cele 3 feluri de frunze, umplu cadru într-un model ovoid și dau distincție și chiar un aer sărbătoresc. Frunze bicolore liniare despică modelul unitar dându-i volum și muchii. Se încolăcesc la fel cum ne-ar trebui și nouă mai multă flexibilitate.

Important este încadrarea în țesătură a câtorva garofițe. Puncte de parfum roșu care nu se lasă pierdute în spațiul de galben și verde.
Putem străbatem spații mari! Poate ... nu doar cu gândul.


Un simplu vas, umplut cu culoare într-un model de imagine. Viziune inovativă cu flori de vară
Într-un vas de ceramică neagră cu deschidere largă se amestecă 3 culori. Trandafiri roz, cărnoși, mari, îndrăzneți, calzi, plini de poftă de viață. Frunze și inflorescențe de Hosta, pe care mulți o au în grădini. Acum în iunie - iulie are și flori. Frunzele cordiforme și bicolore, sunt mari arcuite și extrem de decorative iar inflorescențe delicate sunt lungi cu flori campanulate în culori pastel și plăcut parfumate. Totul se completează cu câteva imortele aranjate asimetric ca să spargă monotonia. Ele ies din cele mai neașteptate locuri, la fel ca viața și amintirile noastre.
Se așează totul în așa fel încât oglinda apei să reflecte și ea părțile ascunse în umbră.
Eu cred că azi este momentul ideal să aduc mai multă culoare ochilor tăi!!! ( materialul e ieftin, efectul lor împreună nu)


Se ia un bol de ceramică bulbucat și închis la culoare, se adaugă 3 tije de orhidee, de un alb pur și intens, se mai adaugă 3 garoafe pline de culoare, ca să-ți sară-n ochi , o frunză de ferigă ca să-ți înțepe privirea pe fundal cu decupajul ei, o hortensie la început de înflorire cu un verde pal proaspăt și 2 pompoane de dalie de vară care se pierd moale într-ul flirt matinal prin perfecțiunea petalelor lor.
E foarte reconfortant și un bun prilej de a spune bună dimineața pentru o zi. Posibil o zi de sărbătoare.
Încă sunt treaz!!!
.




.
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu