sâmbătă, 28 ianuarie 2017

Subtituirea


- Bombardament informațional? 
- Desigur. 

Cade peste noi. Cade peste toți este adevărat. Cade și noi nu ne ferim de el și nici nu ne protejăm cu toate că știm că excesul ne e o sabie cu două tăișuri! Trăim vizual, într-un pasiv agresiv total. Descoperim în jur și zilnic zeci de oameni, ce ne paralizează pentru că îi vedem ce fac, aflăm ce gândesc, descoperim ce și cum trăiesc, unde se duc și care le sunt planurile. Aflăm ce frumoasă e viață lor. 

Și în loc să înțelegem că noi doar trecem prin fața  vitrinelor fiecăruia, ne paralizează gândul că  viața lor e mai tentantă și că a mea, a ta, e făcută numai din griuri. Vulnerabilități ce ni le coasem mai strâns de noi. 

Credem într-un nu știu cine, puțin cunoscut aievea sau chiar total necunoscut dar care în propriul  mental ni l-am învestit cu autoritate ori cu un surplus de renume. Credem că el ne devine automat prieten doar pentru că ne intră în vizor propria lui viață. Discutăm în numele lui, despre prioritățile lui, despre talentele și nevoile sale ca despre ale mele sau ale tale. Dăm sfaturi sau îl certăm sau ne certăm în numele lui. 

Lumea uitătorilor și comentatorilor devine mai mare decât cea a trăitorilor. 

Acela habar nu are că  a devenit actor într-un film al tău. Bietul de el. Iar scenariile făcute de  tine ca uitător nu ca trăitor, nu-ți sunt utile. El nu are și tu nu ai nici o obligație și nu sunteți într-o relație de reciprocitate și hmm da, viața lui nu-ți e o necesitate. 

Fraiere, de ce te obișnuiești să obții satisfacții doar prin substituire.



.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu