miercuri, 14 octombrie 2015

experiență, în pași mărunți

 ...despre experiență, în pași mărunți

Primul pas e curajul, aceea sursă de vitalitate și de energie care te gâdilă până o eliberezi. Mai apoi urmează ce-i mai greu: 

- Ai nasolit-o, atunci revizuiește! Ai izbândit, atunci menține! 

A menține, se aseamănă cu un dans, un adevărat bolerou, pentru că sunt repetări, repetări, repetări, armonii, armonii armonii, ritmuri, ritmuri, ritmuri, acompaniamente fără număr, sincope de sus - jos, încetări subite și revitalizări. 

A menține este un fenomen, o dinamică fără pauză. Fără pauze e greu, dar nu poți lăsa garda jos așa că cobori la ritmuri mai mici. 

A menține cere antrenament, a menține însemnă deplasare accentului pe alte direcții, din mers. O faci,  cucerind poziție după poziție prin perseverență, prin a fi flexibil și a avea constant idei nu neapărat noi dar aplicabile la realitate lui Acum și Aici.

A menține nu însemnă ne-schimbare, ci păstrare,  conservare și perpetuare. Uneori te confrunți cu nevoia de a încălca reguli, nu de dragul experimentării cu orice preț ci constrâns. Încălcarea regulilor mai merge. Nu des! Încălcarea principiilor, niciodată!!!

Curios fapt, cel mai greu e ”a menține” dar nouă ne e frică de ”a revizui”! Pentru că atunci plătim altora, prețul confirmării problemelor mele. Trebuie să credem în ajutor și că ajutorul primit e benefic. Trebuie să știm că ajutorul dat de alții, nu ne împiedică ci ne asistă și ne favorizează. 

Omul superior, își iubește sufletul mai mult decât orgoliul, acceptă schimbarea și ajutorul. Lui îi place lucrul în echipă. Și oricare din noi avem  nevoie de ajutor exterior, avem nevoie să ne schimbăm în lucruri pe care noi nu le vedem și ni le dorim și la care nu putem să ajungem singuri.

Experiențele colective, au nevoie de echipe. Echipe puternice. Echipa e acel ceva armonic, care poate avea diferențe, divergențe, opțiuni dar în care nici un membru nu e privit ca vioara a doua.



Și dintre toate, da chiar dintre toate, non-experiența e cea mai lașă: naște timp mort, timp de critici, ”de scos ochii”, lipsă de flexibilitate și vânătoare de greșeli, de aceea io zic:


- În jur îs mulți oameni care vor să salveze și să îndrepte lumea. Da', doar sub umbrela gândirii lor! Doar niște oameni fără experiențe...



.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu