sâmbătă, 27 ianuarie 2024

Muta


 

CICHA (Muta sau Cea veșnic tăcută)
În analele folclorului slav, o poveste veche care îți dă fiori pe șira spinării, despre povestea sinistră (acum sunt mulți iubitori de filme horror) a „Celei tăcute”, cunoscută sub numele de Cicha.
 
Este de fapt întruchiparea unui demon al ciumei care ”lua” cu ea copiii. Demonul lua forma unei tinere fete , o viziune a inocenței și fragilității. Pletele ei lungi, întunecate ca abanosul, îi încadrează chipul de heruvim împodobit cu ochi mari și atrăgători care ascundeau moartea. Capul ei era permanent încoronat cu o diademă de maci purpurii ce-i trădau adevărata natură. Roșu vibrant e în contrast cu aparenta ei inocență.
 
În mâna ei mică și delicată,are o tijă metalică, un obiect sinistru care aducea disperare. La fiecare pas al ei , păsările amuțeau, plantele se ofileau și toate forța vitală a lumii se scurgea. Până și aerul tremura încețoșat, umplându-se de duhoarea inconfundabilă a morții iminente, un parfum care o să-i bântuie pe toți cei care îndrăzneau să o întâlnească.
 
Era atrasă de locul unde copii se jucau ca să amuțească râsul și veselia acestora. Cu o atingere rece și calculată, își întindea tija de metal spre victima aleasă. Într-o clipă, ca și cum ar fi atins de mâna înghețată a sorții, copilul nefericit se prăbușea la pământ, viața i se stingea într-o clipă.
 
Nu înțelegem teroarea ciumei decât văzând cum încă Chica mai răspândește disperare în amintirile noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu