duminică, 18 februarie 2024

”Pizza - scutul”

 

O poveste persană din timpul lui Darius Cel Mare. 

 
În secolul al VI-lea î.Hr., soldații armatei lui Darius I, au copt pâini plate și deasupra au adăugat brânză ierburi și curmale. Au copt pâinea pe scuturi, în tabăra de luptă.
 

Imaginați-vă o armată, cea mai mare a timpului său care cucerește ținuturi după ținuturi și construiește un imperiu. Imaginați-vă că acești războinici, nu doar mânuiesc săbii, ci devin dintr-o dată mari bucătari. Arma lor secretă? Scuturile lor metalice. Acum știți cum se face friptura la disc, nu? Și ce gustoasă e! Așa că în lipsa vetrelor sau a cuptoarelor convenționale, acești soldați ingenioși și-au transformat scuturile în suprafețe de gătit improvizate. Ceea ce a ieșit din aceste suprafețe încălzite au fost bucăți de aluat coapte la care fiecare a adăugat ingrediente ușor disponibile în taberele de luptă, precum brânza și curmale. Aceste „pizze- scut”-uri, cum le-am putea numi, au alimentat armata, oferind hrană și un stimulent moral în timpul campaniilor obositoare. 
 
Nu au avut ei mozzarella sau pepperoni, dar „pizzele-scut” au fost dovada adaptabilității umane și a dragostei durabile pentru mâncarea aromată și gustoasă.
 
 
Și dacă nu mă credeți încercați așa de curiozitate, o lipie proaspătă cu curmale proaspete și ceva brânzeturi ca să înțelegeți despre ce vorbesc....
 
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu