sâmbătă, 17 februarie 2024

RAIJU



Înainte ca știința să dezvăluie secretele cerului, frica era cea care ne comanda la fiecare bubuit de tunet și trosnet de fulger. De aceea și venerația primordială pentru Raiju, întruchiparea mitică a fulgerului însuși. 

Raiju este o creatură din electricitate pură, care străbate cerurile ca un lup, un tanuki (raton schimbător) sau  un dragon. Raiju își schimbă forma în funcție de imaginația oamenilor. El este „un schimbător de formă” din energie pură, distructivă. Imaginați-vă teroarea în timp ce Raiju, cu gheare din fulgere, rupe acoperișurile de paie, aprinde case, aduce infernul în casele de lemn și hârtie din vechea Japonie. Nu e de mirare că unii au crezut chiar că aceste creaturi ar putea pătrunde în victime inocente prin buricul lor, căutând o sursă macabră de putere!

Raiju a început să își piardă puterea asupra oamenilor pe măsură ce aceștia au înțeles puterea electricității. Trosnetul electricității a devenit scânteia unei baterii, bubuitul tunetului furia controlată de viteză, a unei mașini iar Raiju, cu frica ce alimenta cândva de ignoranță, a făcut loc înțelegerii.


Acum, Raiju zăbovește în colțurile memoriei, o amintire a vremurilor în care necunoscutul deținea o putere terifiantă. Pentru noi rămâne un semn de avertizare! Căci oricând șoaptele fricii pot înflori în absența cunoașterii. Dar eu știu că în lumea noastră încă un fulger, într-o noapte furtunoasă, poate aduce fiori pe șira spinării, o dovadă a puterii durabile a mitului și a fricii primordiale de necunoscut. 

Așa că, data viitoare când auziți bubuitul tunetului, amintiți-vă de Raiju, o creatură născută atât din frică, cât și din uimire, un ecou înfiorător al vremurilor în care forțele naturii erau considerate zei, iar necunoscutul avea asupra noastră o putere înfricoșătoare. Și amintiți-vă, de asemenea, de puterea științei de a alunga umbrele și de a ilumina lumea din jurul nostru.

 *

Tanuki  este un monstru întruchipat de un raton care are capacitatea de a-și schimba  înfățișarea, de a deveni om și a participa alături de oameni la diverse activități.

https://yokai.com/tanuki/

 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu