joi, 21 martie 2024

BVULGARI

 

Știați că faimoasa casă de bijuterii italiene, Bulgari, a fost creată de un grec în 1884?
 
 
Povestea lui este aceasta: Sotirios Voulgaris, s-a născut în 1857, în Grecia, și-a moștenit talentul de argintar, de la bunicul său, Konstantinos, vânzător de bijuterii rătăcitor în satele Epir.
 
Singurul din cei unsprezece copii care au supraviețuit, Sotirios Voulgaris, împreună cu tatăl său, au deschis un magazin de bijuterii în satul lor Paramythia Thesprotia, Grecia.
 
La acea vreme, satele din zonă aveau probleme din partea turcilor; incendiile repetate și pagubele aduse magazinului lor i-au obligat să se mute pe insula Corfu. Odată ajunși în Corfu, au deschis din nou un magazin de bijuterii și nu a durat mult până când Sotirios îl întâlnește pe viitorul său partener, Konstantinos Kremos, cu care, în 1880, s-a mutat în Italia, unde și-au deschis primul magazin de bijuterii în Napoli.
 
Din nou, Sotirios a avut probleme; Napoli era cunoscut pentru rata ridicată a criminalității și după mai multe spargeri au decis să închidă magazinul și să se mute la Roma. Aici își câștigă existența vânzând brățări și cercei. În cele din urmă au deschis un magazin pe Via Sistina și l-au numit „Vechiul magazin de antichități”, inspirat de romanul cu același nume al lui Charles Dickens.
 
După o neînţelegere, cei doi se despart Sotirios Voulgaris se mută pe Via Condotti, unde, în 1884 şi-a deschis primul magazin la Roma, ”nava amiral Bulgari, care i-a făcut faimoasă bijuteriile în toată Italia. Pe măsură ce afacerea înflorește, el și-a schimbat numele din Voulgaris, în Bulgari-ul mai italianizat.
 
Până în 1897 mai deschide patru magazine și până în 1913, lucra cu fii săi, Giorgio și Constantino, care au schimbat logo-ul în BVLGARI.
 
Devin faimoși și sunt cunoscuți pentru bijuteriile de calitate, ceasuri, parfumuri, accesorii și articole din piele.
 
După moartea lui Sotiris Voulgaris în 1932, compania a revenit copiii săi și până în anii 1970, BVLGARI avea magazine în toate marile orașe ale lumii, cu clienți celebri precum Sophia Loren, Audrey Hepburn și Elizabeth Taylor.
 
.


Familia Voulgaris nu și-a uitat niciodată rădăcinile grecești și au oferit bani pentru construcția unei școli, a unui muzeu și a unei școli de bijutieri aurari, în satul lor Paramythia din Grecia.
 
 
.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu